Conveni històric al teatre valencià

Dimarts, 13 Febrer 2018 00:00 Escrit per 
EL conseller de Cultura, Vicent Marzà (al centre) amb els principals agent de les arts escèniques valencianes. EL conseller de Cultura, Vicent Marzà (al centre) amb els principals agent de les arts escèniques valencianes.

L'acord pretén "dignificar" la professió i millorar la qualitat de les produccions.

La Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (Avetid), la Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i representants sindicals han subscrit aquesta setmana el primer conveni col·lectiu dels actors valencians.

Segons els seus signants es tracta d'un pacte "històric" que serà d'obligat compliment i que pretén "dignificar" la professió teatral i millorar la qualitat de les produccions per a arribar a més públic.

Entre altres qüestions, l'acord, impulsat per la Conselleria de Cultura a través del Institut Valencià de Cultura (IVC), aposta per anar "més enllà de les xifres" i estableix mínims, tot i que no màxims, per als salaris sobre la base de diferents categories de companyies, al costat de condicions per a espectacles, assajos, gires, temporades i vestuari.

El conveni ha sigut presentat en roda de premsa en el Teatre Principal de València pel conseller Vicent Marzà; la presidenta de la patronal, Mª Ángeles Fayos, i el president de l'organització professional, Ximo Solano. També han assistit a la signatura del conveni la diputada de Teatres de València, Rosa Pérez Garijo; el director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el titular adjunt d'Arts Escèniques de Cultura, Roberto García.

Entra per fer un comentari