Lectura dramatitzada de 'Gabriel' de Paco Zarzoso

Divendres, 24 Novembre 2017 00:00 Escrit per 

Marta Gil dirigeix la proposta que acollirà la Nau Ivanow.

El proper dilluns, dia 27 de novembre, a les vuit del vespre continuarà V Cicle de Lectures Dramatitzades que organitza l’AADPC juntament amb la Fundación Aisge i la Fundació Romea. Gabriel, escrita per Paco Zarzoso i dirigida per Marta Gil, serà la tercera obra escollida de l’edició. El text serà interpretat per Alejandro Bordanove, Diana Torné, Isabelle Bres, Anna Sabaté i Lolo Herrero.

Gabriel contrau una malaltia mental que l’obliga durant set anys a passar la major part del temps adormit i fora del món a causa de la forta medicació, sense relacionar-se amb ningú i sense desig sexual. El sentiment de culpabilitat que provoca als seus pares aquesta situació fa que decideixin interrompre la medicació del seu fill i donar-li una oportunitat de viure despert. Tot es capgira quan en Gabriel deixa la medicació i celebra el seu aniversari. Però, el fet vertaderament insòlit de la història és l’arribada d’una abella reina al jardí que busca el lloc adequat per establir el seu eixam.

La gènesi d’aquest text comença quan la directora, Marta Gil, proposa a l’autor, Paco Zarzoso, escriure aquesta obra a partir d’un conte d’Anton Txèkhov, El pavelló número sis. La tragicomèdia Gabriel arriba conduïda per l’arcàngel d’un món en apocalipsis que demana a crits un canvi de rumb on l’abisme entre la riquesa i la pobresa extrema és cada vegada més gran.

En finalitzar la lectura els assistents podran participar en una xerrada amb la directora de la peça, Marta Gil Polo, i tot el seu equip artístic. Aquest col·loqui serà conduït per la directora de la revista Entreacte, Carme Tierz. Amb un diàleg distès, es pretén aprofundir en les lectures amb la voluntat d’eliminar barreres entre creadors i públic.

Entra per fer un comentari