El dia que la Xirgu va fer vaga Destacat

Divendres, 09 Març 2018 00:00 Escrit per 
Vaga feminista Vaga feminista © Dones i Cultura

La majoria de teatres de Barcelona van decidir adherir-se a la vaga feminista

El Dia de la Dona Treballadora va esdevenir una triple vaga general que va superar totes les expectatives: Les dones van parar de treballar, d’estudiar, cuidar i consumir. A més, el món de la cultura - des dels teatres fins als museus i la música-, va decidir, en menor o major mesura, sumar-se a la vaga feminista i suspendre concerts i funcions.

A Barcelona es van suspendre les funcions del Teatre Nacional, el Teatre Lliure, la Sala Beckett, la Sala Flyhard, el Teatre Poliorama, la Sala Atrium, el Teatre Gaudí i el Versus Teatre, l’Antic Teatre, La Biblioteca de Catalunya, el Teatre Condal, el Teatre Romea, La Seca Espai Brossa, el Teatre Eòlia i, fins i tot, les de teatres de comarques com l’Escorxador de Lleida o el Kursaal de Manresa. També hi ha qui, tot i decidir mantenir la funció, va aprofitar per visibilitzar la lluita feminista com és el cas de La Villarroel on es va llegir un manifest feminista.

A més, el col·lectiu Dones i Cultura, nascut fa poc més d’un any amb l’objectiu de denunciar i transformar l’entorn cultural, va llegir un manifest on demanaven “una cultura més intereseccional i lliure de discriminació de gènere, de raça i de classe”.

Entra per fer un comentari