El 19è Premi BBVA de Teatre 2019 ha anunciat els espectacles finalistes

Laika, de Xirriquiteula Teatre; A.K.A., de Flyhard Produccions; Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la companyia LAminimAL Teatre, i Othello, de Les Antonietes Teatre són els espectacles finalistes a la 19è edició del Premi BBVA de teatre. Les obres es podran veure durant el mes d’abril a Manlleu, Tàrrega, Martorell i Valls.

El Premi al millor espectacle teatral, que es donarà a conèixer el 13 de maig al teatre Atlàntida de Vic, s’endurà una gira per Catalunya en diferents teatres, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2019, valorada en 20.000 euros. En el marc de la gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) concedirà una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

El jurat estarà format per Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Marta Crespi, programadora de L’Atlàntida de Vic; Pep Planas, actor i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Sergi Pompermayer, dramaturg i director d’escena, i Joan Roura, actor i director del Premi BBVA de Teatre.

El Premi BBVA de Teatre, nascut l’any 2001, és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2018 va ser l’espectacle Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta