© Ros RibasA teatro con Eduardo

Els XXII Premis Butaca de Teatre de Catalunya han obert les seves votacions.

A teatro con Eduardo, basat en dues obres d’Eduardo de Filippo i dirigida per Lluís Pasqual al Teatre Lliure, és l’espectacle que més nominacions ha rebut als 22è Premis Butaca,-un total de set-, seguit de molt a prop per Dansa d’agost (La Perla 29), El Público (TNC, Teatro de la Abadía), Molt soroll per no res (TNC) i 73 raons per deixar-te (Focus i Bitò Produccions). Des d’ara ja es pot votar a través de la pàgina web dels guardons. 

Els nominats a millor muntatge teatral són Dansa d’agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatro de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatro de La Abadía). Nominats a millor direcció trobem Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pascual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d’agost.  Com a millor actor, estan nominats Andreu Benito per Marits i Mullers, Oriol Genís per Vespres de la Beata Verge, Lluís Homar per El professor Bernhardi, Ramon Madaula, per A teatro con Eduardo i Pol López per Hamlet. Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per Psicosis de les 4.48, Mercè Arànega per Neus Català, un cel de plom, Sílvia Bel per Maria Estuard, Miriam Iscla per Dona no reeducable i Clara Segura per Conillet.

 

Pel que fa el musical, els nominats són 73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions), Molt soroll per no res (TNC), Oh my god Barcelona!(Associació Artdevellut), Shaking Shakespeare (Marina Marcos) i Sugar, ningú és perfecte (Som-hi films) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company/Cobla Sant Jordi/Dj Mario Nieto), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company). 

 

En total, en les 20 categories, han estat nominats 44 produccions i 67 professionals de les arts escèniques. Es podrà votar a través de la pàgina web fins el 12 de desembre. La gala, que per vuitè any consecutiu tindrà lloc a Barcelona, se celebrarà al Teatre Apolo el dilluns 19 de desembre a les 20.30h. Com a novetat, els espectadors que vulguin podran comprat entrades a 14 euros i assistir a l’acte. En els propers dies es donarà a conèixer el guardonat amb la Butaca Honorífica Anna Lizaran.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta