Amics i companys de professió acompanyen l’autor durant l’homenatge.

Això no és un acte d’homenatge a Josep Maria Benet i Jornet. Això és un vermut, en què es contextualitza el que Papitu és dintre de l’SGAE. Amb aquestes paraules, Ramon Muntaner, director d’SGAE Catalunya i Balears, ha saludat avui als assistents a l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor a Benet i Jornet, soci de l’entitat de gestió des de novembre de 1964. Una cerimònia informal en què l’autor ha estat envoltat d’amics  -entre els quals, Sergi Belbel, Xavier Albertí, Toni Casares i Jordi Galceran.

Muntaner ha traçat un perfil del dramaturg i guionista acompanyat per algunes cançons significatives del 64, l’any en què Benet i Jornet va iniciar el seu camí com a escriptor dramàtic professional. Des d’aleshores, ha registrat a l’SGAE 117 obres de teatre i música i gairebé 4.500 capítols de telesèries, unes xifres que parlen d’un creador prolífic.

Tot seguit, Muntaner ha donat pas a les glosses de Marta Molins, col·laboradora de Benet i Jornet a sèries com Poble Nou o Nissaga de poder, i a Jordi Casanovas, que ha llegit un text escrit a quatre mans amb la també dramaturga i directora escènica Cristina Clemente que repassava l’herència llegada per l’homenatjat als autors posteriors -perseverància en la feina, reinvenció del creador, revisió de la tradició i vitalitat. José Luis Acosta, president de l’SGAE, ha estat l’encarregat de fer a mans la Medalla d’Honor a Josep Maria Benet i Jornet.

Més informació a l’article sobre Josep Maria Benet i Jornet publicat aquesta setmana a Entreacte.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta