EL conseller de Cultura, Vicent Marzà (al centre) amb els principals agent de les arts escèniques valencianes.

L’acord pretén “dignificar” la professió i millorar la qualitat de les produccions.

La Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (Avetid), la Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i representants sindicals han subscrit aquesta setmana el primer conveni col·lectiu dels actors valencians.

Segons els seus signants es tracta d’un pacte “històric” que serà d’obligat compliment i que pretén “dignificar” la professió teatral i millorar la qualitat de les produccions per a arribar a més públic.

Entre altres qüestions, l’acord, impulsat per la Conselleria de Cultura a través del Institut Valencià de Cultura (IVC), aposta per anar “més enllà de les xifres” i estableix mínims, tot i que no màxims, per als salaris sobre la base de diferents categories de companyies, al costat de condicions per a espectacles, assajos, gires, temporades i vestuari.

El conveni ha sigut presentat en roda de premsa en el Teatre Principal de València pel conseller Vicent Marzà; la presidenta de la patronal, Mª Ángeles Fayos, i el president de l’organització professional, Ximo Solano. També han assistit a la signatura del conveni la diputada de Teatres de València, Rosa Pérez Garijo; el director general de l’IVC, Abel Guarinos, i el titular adjunt d’Arts Escèniques de Cultura, Roberto García.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta