L’estiu també és temps d’oportunitats. Atenció a les convocatòries! Us en destaquem tres de vigents en el camp de les arts escèniques.

Mostra Igualada: sol·licitud de participació 

La fira d’espectacles infantils i juvenils ha obert la convocatòria per actuar a la 32a edició, que se celebrarà a Igualada del 15 al 18 d’abril de 2021. Poden inscriure’s a la Mostra les companyies professionals que presentin espectacles de qualsevol gènere (teatre, dansa, música, circ, etc.) adreçats a un públic familiar, infantil o juvenil, tant si han estat creats per ser representats en espais tancats com a l’exterior. Les propostes poden ser de petit, mitjà o gran format i també poden combinar diversos gèneres. Es tindrà especialment en compte la contemporaneïtat, la innovació en el llenguatge escènic, l’aportació en el format, i la dramatúrgia.

Les sol·licituds es poden tramitar fins al 15 d’agost a través d’un formulari disponible aquí, on es detallen els requisits artístics i les condicions de participació.

 

Premi Frederic Roda: enviament de textos 

Excepcionalment i per tal de donar suport al sector cultural pel context generat per la covid-19, el Premi Frederic Roda de teatre atorgarà un segon guardó extraordinari al millor text que contempli una proposta escènica que s’ajusti a les mesures sanitàries i de protecció que obliguen a un distanciament físic entre els actors. Aquest segon premi està dotat en 4.000 euros i se suma al premi principal de la convocatòria, de 8.000 euros, en reconeixement a un text dramàtic escrit en català, en suport als dramaturgs i a la seva obra.

El termini de presentació d’obres finalitza el 31 d’agost i es pot formalitzar telemàticament aquí.

 

FiraTàrrega: Suport a la Creació 

A través del programa Suport a la Creació, FiraTàrrega acompanya processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d’innovació en l’àmbit de les arts de carrer i l’espai públic i integra totes les relacions possibles entre artistes, professionals, mercat, ciutat i ciutadania. Anualment fa una selecció de projectes i acorda un pla de residències que integra el seu corpus de coproduccions.

Les companyies poden presentar la seva candidatura fins al 15 de setembre per les modalitats de ‘Planter’ si presenten la seva primera peça al mercat, ‘Marges’ si ja compten amb trajectòria, ‘Brot’ si estan completant el procés de producció i ‘Guaret’ si requereixen processos d’investigació, reflexió i assaig. Més informació i inscripcions aquí.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta