Excepcionalment i per tal de donar suport al sector cultural pel context generat per la Covid-19, el Premi Frederic Roda de teatre 2020 atorgarà un segon guardó extraordinari al millor text que contempli una proposta escènica que s’ajusti a les mesures sanitàries i de protecció que obliguen a un distanciament físic entre els actors. 

El segon premi Frederic Roda de teatre, convocat de manera extraordinària amb motiu de la pandèmia del Coronavirus, està dotat en 4.000 euros i se suma al premi principal de la convocatòria, de 8.000 euros, en reconeixement a un text dramàtic escrit en català, en suport als dramaturgs i a la seva obra.

El termini de presentació d’obres finalitza el 31 d’agost i es pot formalitzar telemàticament a través d’aquest formulari.

Creat l’any 2014 per l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el suport d’Òmnium Cultural, el premi Frederic Roda ret homenatge a la memòria de qui va ser una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en les seves diverses facetes de cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral. L’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona va renovar-lo el 2018 fent partícip el món local i els espais escènics municipals.

Les darreres edicions ha premiat Rita (2019) de Marta Buchaca, que es va estrenar a la Sala Beckett l’octubre de 2019 dirigida per la mateixa autora i interpretada per David Bagés i Anna Moliner, i Lamarr: natura morta (2018) de Carles Batlle, que s’havia de representar el maig de 2020 al TNC dirigida per Sergi Belbel.

Consulta les bases del premi

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta