Ara que les criatures ja estan de vacances, ens n’anem de festival? Us parlem de quatre cites de teatre familiar que ompliran places, carrers i sales durant aquest juliol.

El miracle del Circpicat

El Circpicat, que arriba a la 8a edició, és com un petit miracle, que només s’explica per la persistència dels responsables de la programació cultural de la localitat lleidatana d’Alpicat. Enguany se celebrarà de l’1 al 4 de juliol un cap de setmana farcit de circ. Hi participaran una tretzena de companyies, com ara La Baldufa (Bye Bye, Confetti), Cactusoup (Art Urbà), Les Cícliques (Tàbula), Vaivén Circo (Esencial), Dos Som Tres (Ja hi som), El Sidral (Heliko), Farrés Brothers (Tripula) i Mago Lynch (In your face), entre d’altres.

“Bye bye, Confetti” – La Baldufa

De Llegendes torna a la normalitat

L’any passat, el festival De Llegendes (abans Llegendes de Catalunya), que organitzava per primera vegada la companyia Teatre Nu, va ser pioner en el desconfinament de la cultura. Enguany torna al seu format habitual i, com sempre, amb la majoria d’activitats a l’aire lliure. De l’1 al 4 de juliol trobarem múltiples escenaris a Sant Martí de Tous. La programació abasta un gran ventall de gèneres i té vincles profunds amb manifestacions culturals tradicionals del nostre país, tant a través dels contes com de la dansa, els titelles, les llegendes o el teatre. Hi actuaran, entre d’altres, Tanaka Teatre (La petita Capmany), la companyia Pagans (Paraules que trenquen ossos), Campi Qui Pugui (Més enllà del bosc), Matito (Matito i la grandíssima roda de fira) o JAM (Dragon ST).

“La petita Capmany” – Tanaka Teatre

Torna l’Esbaiola’t

Aquest festival, que se celebra a la vall d’Àneu (Esterri d’Àneu) i que coorganitza la companyia La Baldufa, tindrà lloc del 15 al 18 de juliol. Després de la suspensió de l’any passat, el programa d’aquesta 13a edició és més reduït, arran de les mesures sanitàries, i presenta sobretot propostes a l’aire lliure, com les instal·lacions participatives d’autor Xics del Xurrac, de Tombs Creatius, i Espai de joc, de Pájaro Jocs. També a l’aire lliure gaudirem dels Têtes de Mules, amb el seu divertídíssim i irreverent Parasite Circus. La pista serà un espai gairebé dedicat exclusivament al circ. Hi actuaran el Cirque Entre Nous, els Circ “eia” amb Espera o el Circ Vermut amb Absurd. S’hi manté l’espai Solaç a la Closa, on se celebraran tallers i activitats artístiques, mentre que en el Firal s’hi veuran espectacles com La Gran A…ventura, de Marcel Gros; Bye bye, Confetti i Safari, de La Baldufa. Entre els espectacles de sala, La casa del abuelo, de La Rous; L’aventura d’avorrir-se, de l’Estaquirot; Per uns instants, de Xirriquiteula i La Tresca i la Verdesca i el premiat Camí a l’escola, de Campi Qui Pugui. El programa inclou tallers de teatre i el taller musical Com sona l’aigua?, d’Aquafonia.

“Espera” – Companyia de Circ “eia”

Les Jornades de Dramatúrgia, a Navarra

L’any 2019, fruit de la necessitat de reivindicar la dramatúrgia per a la infància i la joventut, l’Associació de Professionals de Catalunya de Teatre per a Tots els Públics (TTP) i ASSITEJ Espanya van organitzar les primeres Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut a la Sala Beckett de Barcelona. Davant l’èxit, calia donar continuïtat a l’experiència i fer una crida a la participació a altres entitats i institucions, que ha desembocat en unes jornades més llargues: quatre dies de taller i quatre de jornades amb especialistes i professionals, que se celebraran a l’Escuela Navarra de Teatro del 20 al 24 de juliol.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta