El proper 11 d’octubre l’Hotel Melià de Sitges acollirà una presentació de la pel·lícula

Bruna Cusí, Itziar Castro i Jaume Ulled són part del repartiment del film El cerro de los dioses, el primer llargmetratge del director barceloní Daniel M. Caneiro, un fals documental carregat de misteri, que posa en relleu la feina d’un grup d’intèrprets premiats en la Red Blood Carpet, un projecte de promoció del jove
talent de Sitges 2017 que s’estrenarà en la pròxima edició del festival.

Una directora de documentals i el seu productor investiguen un grup de joves: un influencer, una actriu en hores baixes i un director de cine d’autor. Els segueixen fins a un misteriós poble de Castella la Manxa, on han acudit a La Siega, una celebració tradicional envoltada de misteri. Aviat els esdeveniments es precipiten, amb desaparicions, trama policíaca i un rerefons en què bullen temes com l’ego, l’ambició i l’obtenció de la fama a qualsevol preu, sense perdre les traces de comèdia negra i rural.

Segons Itziar Castro, “per primera vegada els guanyadors de la Red Blood Carpet presentem un projecte sorgit d’aquests guardons”, puntualitza. “Es tracta d’un fals documental que parla sobre la fama, una paròdia del món del cinema. Jo ho comparo, salvant les distàncies, amb Prêt-à-Porter, de Robert Altman, però aplicat al cinema espanyol”, ens diu l’actriu, que a banda d’aquest projecte estrenarà també al setembre Matar a dios, amb més de dotze premis internacionals, tres dels quals a la millor actriu.

Itziar Castro i Daniel M. Caneiro

El rodatge del llargmetratge va començar el 3 de maig passat i va durar quatre setmanes. Hi van participar, a més de Cusí, Catro i Ulled, altres actors com Will Shephard, Mariam Bachir i Paula Muñoz, a banda d’altres importants cameos d’Isabel Coixet, José Corbacho, Macarena Gómez, Patricia Montero, Raul Arévalo i Dafnis Balduz.

El cerro de los dioses és un projecte sorgit del Festival de Sitges. Sis dels protagonistes i el director van ser premiats en la Red Blood Carpet 2017 com a professionals de prometedora trajectòria. El projecte arribarà a l’octubre a la quarta edició, i de nou hi participarà una representació de l’AADPC que escollirà entre els seus associats dos dels sis guanyadors.

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura, fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta