Una de les claus per no perdre’s res és portar l’agenda al dia. Consultada l’oferta tardorenca d’arts escèniques i audiovisual, l’obrim ara per la secció familiar. Què hi trobarem els propers mesos?

Reformulació de l’Esbaiola’t

Una de les decepcions de l’estiu passat va ser la suspensió forçosa de l’Esbaiola’t, el festival de les Valls d’Àneu, que s’havia de celebrar a mitjan juliol a Esterri d’Àneu. L’organització, que depèn de La Baldufa i l’Ajuntament d’Esterri, ha decidit reformular el festival per tal que hi hagi un fil de continuïtat i celebrar-lo durant quatre caps de setmana de tardor.

L’adaptació ha passat per eliminar la participació de companyies internacionals, distribuir l’activitat al llarg de quatre mesos —habitualment es concentra en quatre dies consecutius— i la inclusió d’activitats paral·leles.

Amb una programació iniciada el 26 i 27 de setembre que es reprendrà els mesos d’octubre (del 22 al 25), novembre (dies 27 i 28) i desembre (dies 19 i 20) actuaran a Esterri les companyies Anna Confetti (A la fresca), Sound de Secà (Emorió), Campi Qui Pugui (Camí a l’escola), Zum Zum Teatre (La gallina dels ous d’or i Gretel i Hansel) i La Baldufa (Mon pare és un ogre i La faula de l’esquirol). Els espectacles s’intercalen amb tallers de moviment, de teatre per a joves o d’improvisació. Aquest és el pont que ha de vincular l’Esbaiola’t d’enguany amb el del proper estiu.

‘Emorió’ de Sound de Secà

Programadors municipals valents

El sector passa un mal moment, és una obvietat, i davant això, a causa de la por i la indefinició, s’han produït un munt d’anul·lacions de contractacions. Malgrat tot, moltes administracions locals han tirat endavant la programació complint tots els protocols de seguretat. Ens hem fitxat, per exemple, en Banyoles, que fins a final d’any portarà Botànica oculta (Forani Teatre), Experiències (Pep Bou), Camí a l’escola (Campi Qui Pugui), CALMA! (Guillem Albà) i El Peix Irisat (Tanaka Teatre); i en Olot, on fins al desembre hi podreu veure: Mrs. Brownie (Teatre Nu), Full House (Eléctrico 28), Laika (Xirriquiteula), Manneken’s Piss (Campi Qui Pugui), Bye, Bye Confetti (La Baldufa), L’Odissea de Latung La La (David Ymbernon), Conservando Memoria (El Patio) i (Maduixa Teatre).

3 familiars i un itinerari a la Fira Mediterrània

Recentment (del 13 al 18 d’octubre) s’ha celebrat la Fira Mediterrània de Manresa, que ha inclòs una programació pensada per a tots els públics amb tres propostes familiars, una de les quals estrena. S’hi ha pogut veure per primera vegada La faula de l’esquirol, el darrer espectacle de la Companyia de Comediants La Baldufa. La peça, de creació pròpia, la dirigeix Jokin Oregi (Marie de Jongh), i reflexiona sobre la diversitat, la generositat i la convivència.

‘El meu amic Brutus’ de La companyia del príncep Totilau

A més de l’espectacle de La Baldufa, que és de sala, també s’han representat a Manresa els espectacles itinerants Pigs, de la companyia Campi Qui Pugui, i El meu amic Brutus, de La companyia del príncep Totilau.

Paral·lelament, el divendres 16 d’octubre, de 10:30 a 13:30 h del matí al Teatre Kursaal, Fira Mediterrània ha organitzat un itinerari en viu de projectes artístics d’arrel per a un públic escolar i familiar amb una gran acollida per part dels professionals acreditats.

Per consultar tota la programació d’arts escèniques familiars entreu a escenafamiliar.cat.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta