El festival tindrà lloc del 26 de juny al 31 de juliol a diversos espais de Barcelona

Torna el Festival Grec. Aquesta edició, que tindrà lloc del 26 de juny al 31 de juliol i està marcada per la paritat i l’expansió més enllà de Montjuïc, recorrerà l’escena anglosaxona, des de Melbourne fins a Nova York. El Grec 2019 oferirà 94 espectacles, dels quals 29 són de teatre, 15 d’escena híbrida, 28 de música, 15 de dansa, 5 de circ i 2 de cinema. Els encarregats de donar el tret de sortida seran, per primer cop en molts anys, un quartet de música: el Kronos Quartet de San Francisco interpretant composicions de Philip Glass i la compositora nord-americana d’electrònica Jlin, a més d’arranjaments d’obres de Gershwin, Antonio Haskell i Solomon Linda. El concert tindrà la col·laboració en les projeccions de la videoartista Alba G.Corral i una prèvia dels músics de l’ESMUC pels jardins el Teatre Grec.

El certamen també comptarà amb noms tan destacats de l’escena internacional com Ivo van Hove, Isabelle Huppert, Rodrigo García, Lola Arias o Peeping Tom, nacional com Julio Manrique, Joel Joan, T de Teatre, Jordi Casanovas o Victoria Szpunberg, companyies joves com Sixto Paz, Els PiratesLes Antonietes o Parking Shakespeare, que acomiadaran el Grec 2019 amb doble ració del dramaturg britànic. Tampoc hi faltaran noms com el Ballet de Vancouver, la companyia canadenca Circa (que anys enrere havia inaugurat el Grec i que enguany faran entrar el circ al Palau de la Música per primera vegada), el coreògraf Rafael Bonachela amb la Companyia Nacional de Dansa d’Austràlia, o el que el director del festival, Cesc Casadesús, considera “la perla del festival”: Taylor Mac i el seu espectacle cabareter sobre la història de la música popular americana.

Per Casadesús el festival surt més que mai de la seva “zona de confort” i arrisca amb propostes que poden arribar a nous públics. És també, ha explicat, una edició que busca “emocions intenses” més que mai, i d’aquí el seu leitmotiv ‘Un món de passions’. D’altra banda, tal i com ha aplaudit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, enguany el Grec presenta una programació “paritària” amb equilibri entre autoria i direccions femenines i masculines. A més, el MNAC, el Palau de la Música (on entrarà el circ de la ma dels canadencs Circa), les Drassanes i diversos museus i Fàbriques de Creació se sumen als escenaris del festival.

Pel que fa preus, el certamen manté la seva línia d’abonaments i preus “accessibles” per a joves, enguany amb un preu fix de l’entrada a 15 euros per a menors de 30 anys. En la mateixa línia, tant la inauguració com la cloenda es posen a la venda a uns preus reduït de fins a 12 euros.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta