Aquesta nit a les 20h se celebra la festa anual del circ: els Premis Zirkòli­ka de Circ de Catalunya, que arriben a la xifra rodona de les deu edicions. Per a l’ocasió, la Nit de Circ torna a un dels seus escenaris clàssics, la carpa del Circ Històric Raluy instal·lada al Port Vell de Barcelona.

Els Premis Zirkòli­ka 2019 han rebut un total de 50 candidatures de 47 companyies, xifra rècord en el total d’edicions dels guardons. El jurat n’ha nominat 25 i es lliuraran un total de 10 premis, dos dels quals ja s’han fet públics recentment: el Premi de votació popular per Escargots de Slow Olou que ha obtingut 128 dels 638 vots emesos i el Premi a la millor trajectòria per Circ Perillós formada pels trapezistes Adelaida Frias i Jordi Borrell. En actiu entre els anys 1981 i 1996, està considerada com una companyia pionera dels circ català i un referent de moltes generacions posteriors.

La resta de guardons s’anunciaran en una gala al Circ Raluy presentada pel pallasso Tortell Poltrona que anirà precedida d’un gran espectacle de circ, únic i irrepetible, amb un ampli ventall de números circenses.

Els nominats

Hi ha fins a cinc companyies amb més d’una nominació: Bucráa Circus té tres nominacions per la producció del Festival de Pallassos de Cornellà El Gran final. Per la seva banda, tenen dues nominacions les companyies Nom Provisional, Ino Kollective, Cia. Pepa Plana i la parella d’acròbates Maiol Pruna Soler & Francesco Germini. Destaca també la parella còmica Pere Hosta i Toti Toronell amb dues nominacions per projectes i companyies diferents: Dioptries de Cia. Toti Toronell i Escargots de Slow Olou. Kolektiv Lapso Cirk compta igualment amb dues nominacions pel número La Chute de Léa Legrand i per l’espectacle de sala Ovvio.

Figuren amb una nominació els números Boah de Maëlle Bestgen (perxa xinesa), Toto juggling de Luís Toto Niño (malabars) i Tutto imprigionato in una stanza de Martina Covone (Corda aèria i dansa). A més, també tenen una nominació Carpa Revolució, Nilak, GiraCirc, festival Cantilafont, Cia. Lolita Corina, Dondavel, Under Circ, Mortelo & Manzani, Cia. Anna Confetti, Cia. La Tete, Du’K’tO i Teatre Circ Rosa Raluy.

La Nit de Circ i els premis estan organitzats per la revista Zirkòlika i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Els Premis Zirkòlika van néixer el 2010 com a suport a la creació i al reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes. S’han convertit en una cita anual i reuneix tots els professionals i aficionats al circ.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta