Autorretrato de un joven capitalista español

El PP de Granada ha demanat que cancel·lin la representació d’Autorretrato de un joven capitalista español.

“Perquè ha ofès de manera greu a les víctimes del terrorisme, a l’Església, a l’estament judicial o a la policia”. Són les raons que ha donat el grup del Partit Popular a la Diputació de Granada perquè es cancel·li la representació d‘Autorretrato de un joven capitalista español, d’Alberto San Juan, programada al teatre municipal de Pinos Puente. 

El portaveu del grup municipal del PP, Antonio Duarte, en un comunicat enviat a l’alcalde – el socialista Enrique Medina-, ha acusat a la institució provincial i a l’ajuntament de posar-se al servei de “la ideologia més radical i sectària” al programar el muntatge. I ha ressaltat que “no hauria de representar-se en un teatre públic i sufragar-se amb diners públics”.

Mai he fet apologia d’ETA. I els hi hauria de fer vergonya jugar amb això. […] Són els membres del PP els que han elogiat reiteradament el terrorisme estatal franquista” ha explicat l’actor Alberto San Juan en declaracions al diario.es d’Andalusia. Per la seva banda, la Unión de Actores y Actrices han emès un comunicat en suport a l’actor: “Amb les notícies que ens arriben de Granada, volem solidaritzar-nos i enviar el nostre suport a Alberto San Juan i totes les persones que participen en la seva obra, de la mateixa manera que ho fem i ho farem amb tots els que han patit campanyes de prohibició, així com amb tots els processats i empresonats només per les seves opinions”.

El sindicat també ha expressat la seva “clara defensa a la llibertat de creació i d’expressió de tota la ciutadania” i s’ha mostrat “totalment en contra de les persecucions basades en l’opinió del creador o en el contingut de la seva obra”.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta