L’agenda de tardor arriba carregada de festivals de cinema i televisió. Després de Sitges, avui s’inaugura una nova edició del Serielizados Fest, que se celebrarà fins a final de mes a Barcelona, Madrid i a Filmin amb projeccions, xerrades, classes magistrals i altres activitats. Però n’hi ha més. Catalunya té una gran varietat de propostes dedicades a tota mena d’audiovisual.

Serielizados Fest

Des d’avui i fins al 24 d’octubre, el CCCB, la Casa Seat, el Phenomena i la seu de l’SGAE seran els espais de Barcelona que acolliran la 8a edició del festival de les sèries, que també s’estendrà a Madrid i continuarà a Filmin. La inauguració d’avui serà amb la projecció de L’última nit del karaoke, una sèrie produïda per El Terrat i que compta en el repartiment amb artistes com Roser Tapias, Àlex Maruny, Elisabet Casanovas, Artur Busquets, Paula Malia i Joan Dausà. Pel que fa al panorama internacional, assitiran al festival personalitats com Werner Herzog, que oferirà una classe magistral, o Paul Abbott, el creador de Shameless, que presentarà la seva nova creació. Entre altres activitats, s’hi podran veure diverses sèries d’estrena i documentals exclusius. Per exemple, la versió original d’Euphoria, una producció israeliana adaptada posteriorment per HBO. O The Unusual Suspects, creació australiana que s’inspira en Dones desesperades i que suposa una crítica a les convencions classistes dels barris esnobs de Sidney. També destaca l’estrena a Espanya de Sopranos Sessions, un documental sobre el rodatge de la mítica sèrie.

La producció israeliana d'”Euphoria” arriba al Serielizados

Festivals per a tots els gustos

Els festivals no s’aturen. Si els busquem per disciplines o formats concrets, tenim el Filmets de curts a Badalona (del 22 al 31 d’octubre), l’IN-EDIT de documentals musicals (del 28 d’octubre al 7 de novembre), l’Alternativa de cinema independent (del 15 de novembre al 5 de desembre) i el Zoom de continguts televisius (del 23 al 28 de novembre a Igualada i Barcelona). Si busquem festivals de temàtica reivindicativa, trobem el Suncine dedicat al medi ambient (del 3 a l’11 de novembre), el Memorimage a Reus, que busca la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual (del 9 al 12 de novembre) i l’Inclús de Cinema i discapacitat (del 24 de novembre a l’1 de desembre). I per nacionalitats, l’Asian Film Festival (del 27 d’octubre al 7 de novembre).

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta