Les noves pel·lícules de Mike Leigh, Ralph Fiennes, Rupert Everett i Jean-François Richet es presentaran en el BCN FILM FEST 2019, que tindrà lloc del 22 al 30 d’abril

Quantes vegades hem pensat o expressat en veu alta, entre amics i somniadors, que Barcelona hauria de tenir un festival de cinema? Com aquella setmana que es feia a Montjuïc i presentava grans pel·lícules d’estrena, o el festival que va agafar com a via principal la rambla de Catalunya a finals dels anys vuitanta. Sospirem per recuperar els temps en què Antoni Llorens havia acostat a Barcelona estrelles com Johnny Depp o Gwyneth Paltrow o en què la Warner va fer venir des de Charlize Theron a George Clooney passant per Russell Crowe.

Ara, el BCN Film Fest ens dona una oportunitat d’or per tornar a idealitzar Barcelona. Pujar a aquest tren, que ha posat en marxa Adolfo Blanco i la seva distribuïdora A contracorriente i que no podem deixar escapar, ens permetrà mirar no només de consolidar la bona feina que s’ha fet en les dues primeres edicions del certamen, molt amb ben poc, sinó d’ampliar-la i fer créixer la llavor. Ho dic fermament convençuda, amb l’experiència dels 36 anys de VaDeCine a Ràdio 4, escoltant els qui practiquen el noble art del cinema. Ha arribat el moment de passar a l’acció i plantejar-nos el repte, sabent que no serà un camí de roses. Potser ens sorprenem i aconseguim il·lusionar més dels qui ens pensem. Amb tot el respecte pels festivals que ja hi ha i sense trepitjar ningú perquè hi ha lloc per a tots i cadascú té el seu perfil i personalitat, amb modèstia i humilitat, però també amb ambició i valentia, podem lluitar per tornar a posicionar Barcelona en el mapa dels grans festivals de cinema, una posició que mereix una gran ciutat com la nostra. Una ciutat que ho té tot per liderar qualsevol cosa. I tenim la fórmula: cinema de qualitat amb visió internacional i obert al públic, que arrossegui grans estrelles a la catifa vermella, les imprescindibles celebrities, els talents que diuen els americans. Només ens ho hem de creure i amb la complicitat del sector, tan ple de lluitadors que aquests dies ens han omplert de missatges de suport, i de les imprescindibles institucions, anar directament al públic, amb una programació en la qual el cinema s’alinea amb la literatura i amb la història, la qual cosa ja es garantia d’èxit i de cultura.

Amb ambició i valentia, podem lluitar per tornar a posicionar Barcelona en el mapa dels grans festivals de cinema

Es tracta, enmig del maremàgnum de noves tendències, d’aprofitar l’atractiu que té Sant Jordi i el mes d’abril per, amb una programació amb cara i ulls, fer que el públic s’engresqui i s’aixequi del sofà per anar als Verdi, a les mítiques sales de Gràcia que seran el cor del Festival.

La vida és avançar i això fem. Actualitzem-nos però tornem a fer del cinema una festa i un ritual com sempre ha estat. Som a temps d’intentar-ho. Si sou previsors i ja teniu comprada l’agenda de l’any vinent, aneu reservant les dates, i del 22 al 30 d’abril del 2019, tenim una cita per gaudir conjuntament de la màgia del cinema. L’aventura promet ser apassionant sobretot si és compartida. I que consti que no venem fum.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta