El Festival de Documentals de Barcelona tindrà lloc entre el 23 i el 29 de maig.

El cinema documental viu una època daurada. El ressò i èxit de molts dels seus títols compagina amb un públic generalista cada cop més obert a les propostes del gènere en les gran pantalles comercials. Aprofitant la cresta de la ona, el DocsBarcelona, Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, arriba en molt bona forma a la seva edició número dinou, que ens oferirà una quarantena de títols entre el 23 i el 29 de maig que faran de Barcelona la capital mundial del gènere per uns dies.

L’edició s’inaugura amb Sonita, un valent documental de la directora iraniana Rokhsareh Ghaem Maghami que parla d’una refugiada afganesa a l’Iran que fa servir el rap com a eina per conquerir la seva llibertat. Pel que fa a la cloenda, veurem el film Un tango más, de German Kral, que parla de la història d’amor de la parella més famosa de la història del tango, María Nieves i Juan Carlos Copes.

Entremig de la inauguració i la cloenda trobarem, com sempre, les millors cintes del gènere a escala internacional que s’inclouen a la secció oficial i que competiran pel premi DocsBarcelona TV3 al Millor Documental i el Premi Nou Talent a la millor pel·lícula dels directors debutants. Entre les novetats de l’edició, la secció Latitud DocsBarcelona, una nova competició on es presenta una selecció dels millors documentals de la península Ibèrica i de l’Amèrica Llatina. Tanquen el programa masterclass, DOC-U (secció dedicada a la producció documental universitària a Catalunya) i la secció per a escoles Docs&Teens, adreçada al públic adolescent.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta