El certamen celebra vint-i-cinc anys amb la participació d’una vintena de companyies.

El mateix any que Igualada creava la seva mostra teatral, Lleida celebrava la primera edició de la Fira de Teatre de Titelles, que enguany celebrarà els primers vint-i-cinc anys de trajectòria. Des d’aleshores, companyies catalanes, de la resta de l’Estat i del món sencer passen per la capital del Segrià el primer cap de setmana de maig per omplir de titelles carrers, places i teatres.

La fira és un mercat d’espectacles de titelles, a més d’un punt de trobada per a empreses i productors i un espai de reflexió i intercanvi d’idees. Una vintena de companyies i 300 professionals hi participen cada any; exposicions o la Fira del Llibre de les Arts Escèniques són dues de les activitats que s’organitzen en paral·lel els dies en què Lleida es converteix en centre internacional de titelles i titellaires.

Segons el director Oriol Ferre en declaracions al diari Ara, aquesta edició “aposta altre cop per la internacionalització i les companyies estrangeres”. La Fira ha volgut tenir un record molt especial envers Julieta Agustí, cocreadora del Centre de Titelles de Lleida i directora al llarg de 23 anys de la Fira de Titelles, a ella se dedica aquesta edició del quart de segle.

La companyia francesa Blick Théâtre farà avui el tret de sortida de la Fira amb l’espectacle Hullu. Tres dies de titelles i teatre objectual que conclouran el pròxim diumenge 4 de maig amb la tradicional entrega de premis al Teatre de l’Escorxador.

Més informació a www.firatitelles.com

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta