Rellegir l’espai públic i reivindicar el carrer. Seran les claus de la propera edició de FiraTàrrega.


“Posarem en valor la necessitat històrica de l’espai públic com un lloc de trobada i de convivència” explica el seu director artístic, Jordi Duran. El certamen, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, comptarà amb 50 espectacles – 30 dels quals estrenes-, provinents de 8 països diferents, on hi destaquen Xile, Mèxic, França i la Gran Bretanya.

Amb l’objectiu de potenciar, encara més, la manera de fer i viure l’espai públic, el 75% dels muntatges programats seran de carrer. Espectacles com La tortuga de Gauguin dels francesos Lucamoros, que donarà el tret de sortida a la fira amb una peça d’arts visuals on sis pintors, una actriu i músics en directe crearan diversos quadres, o Échappées Belles, Immortels – L’envol i Immortels – Le Nid. Un díptic de la mítica companyia Adhok, que reflexiona sobre la vellesa i la joventut. Dues maneres completament diferents d’entendre les arts de carrer.

Més enllà d’Europa, també passaran per Tàrrega espectacles arribats de l’altra costat de l’Atlàntic com La brisa dels mexicans Teatro Línea de Sombra o Correo de la xilena Carolina Díaz, un muntatge que reinvindica el gènere epistolar. De Xile també es podrà veure Hija de tigre, de la companyia Laura Palmer, que escenifica la relació entre una mare i una filla.

Com ja va sent habitual, enguany FiraTàrrega acompanya 12 produccions a través del Programa de Suport a la Creació com Painball de Les Impuxibles (la primera peça de carrer de les Peya), Tha tzpar, de Hui Basa i Hunting for the unicorn de Becky Parker i Vero Cendoya. Entre les propostes nacionals, també hi destaquen Joan Català amb 5.102 m/s, Zum Zum Teatre i Quim Bigas amb Hippos, i José y sus Hermanas amb Los bancos regalan sandwicheras y chorizos.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta