13.500 entrades venudes i 87% d’ocupació.

FiraTàrrega va tancar diumenge la seva edició més participativa amb 13.500 entrades venudes. Són mil menys que en l’edició anterior, segons dades de l’organització, una xifra que no preocupa l’organització ja que la configuració dels espectacles ha estat diferent.

De fet, el festival de teatre de carrer ha mantingut un 87% d’ocupació pel que fa a la programació oficial, una xifra que s’explica per la disminució de l’aforament en funció de les diverses propostes que eren per a un nombre reduït d’espectadors.

Sobre les aglomeracions, l’organització apunta a una disminució de les multituds. Des de fa un parell d’anys es treballa per esponjar els espais del centre i evitar grans aglomeracions, per això es tenia la sensació que hi havia menys gent al carrer. “Les multituds i les xifres de públic no ens fan perdre la son”, diu el director executiu, Oriol Martí, en declaracions en roda de premsa.

Entre tots, un dels esdeveniments professional més importants de l’edició ha estat, un any més, els “Speed-meetings” que organitza l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADPC). La trobada va tenir lloc dissabte 9 setembre, en ella associats de l’entitat que prèviament ho havien sol·licitat van poder seure durant 5 minuts amb programadors assistents i equipaments escènics de tota mena amb la finalitat de promoure els seus espectacles i aconseguir finançament o contractacions, un format innovador i pioner que ja han començat a reproduir altres cites d’importància del calendari escènic.


Àlex Casanovas, president de l’AADPC presenta l’estand de l’entitat a la Llotja Professional de FiraTàrrega el divendres 8.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta