Del 7 al 10 de setembre torna la gran cita de les arts de carrer.

Cinquantra-quatre espectacles, vint-i-una estrenes, vuit països. Són algunes de les xifres de FiraTàrrega 2017, la gran cita catalana (i europea) amb les arts de carrer, que enguany tindrà com a eix vertebrador la participació: el significat del concepte participació, el seu sentit en el món actual.

L’acció inaugural de l’edició, de fet, inicia aquesta indagació: urGENTestimar reuneix l’artista multidisciplinària Ada Vilaró i el científic Josep Perelló en un projecte que dilueix fronteres des de l’art i la ciència, a partir de la participació comunitària. Una activitat d’activitats (40 h de durada), un espai de transformació, de participació integral que convida la ciutat a compartir el temps i els llocs comuns, a parlar i a generar reflexió. urGENTestimar s’integra a la secció “Participa”, una de les cinc que estructuren la programació de FiraTàrrega.

Les altres són “Reclama”, propostes que plantegen mirades, temes o debats d’actualitat; “Actua”, produccions en què l’espectador tria i esdevé part de l’espectacle; “Celebra”, arts escèniques per ser saltades, ballades i cantades, i “Juga”, oberta a la descoberta de tallers, jocs i instal·lacions.

La memòria històrica, la dona, els límits, el territori i la inclusió són altres temàtiques que articulen la programació de FiraTàrrega 2017, rica en formats, gèneres i estils. La Veronal (Bologna: Passolini), Carla Rovira (Màtria. Narrar el silenci), Insectotròpics (The Legend of Burning Man), Woest (Lucky shots) i Moveo (Conseqüències) són companyies i artistes presents en aquesta edició.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta