L’Altre Festival

El primer festival d’arts escèniques i salut mental

Donar visibilitat a les propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb un trastorn mental i que reflexionen sobre la salut mental. És l’objectiu de l’Altre Festival, el primer festival d’arts escèniques i salut mental de Catalunya. El certamen, que tindrà lloc els dies 3, 16 i 18 de juny al Kursaal de Manresa, la Fabra i Coats i el Centre Cívic Baró de Viver respectivament, consta de tres línies de programació ben diferenciades: la programació de companyies amateurs, la programació de companyies professionals i el foment de les produccions pròpies.

El plat fort del festival

Living with the lights on és un dels plats forts de la programació d’enguany. La peça, que va exhaurir entrades al Teatre Lliure l’any passat, és una autobiografia escrita pel seu propi protagonista: l’actor Mark Lockyer on confessa la seva addició a l’alcohol i el seu trastorn bipolar.

El festival també inclou un tast d’espectacles en procés de creació, un laboratori escènic de la Cia. Moveo, una producció pròpia amb la Cia. LaMent i més de 25 companyies, tot amb l’objectiu de trencar prejudicis, estigmes i etiquetes i apropar el trastorn mental a la societat -encara plena de tabús- des d’una vessant positiva i integradora. Les arts escèniques són, de fet, una eina fonamental en el procés de recuperació i normalització de la vida d’aquelles persones que pateixen una malaltia mental.

Podeu consultar tota la programació al web de L’Altre Festival

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta