Si fa uns dies obríem l’agenda de tardor per citar-nos amb diversos festivals d’arts escèniques, avui revisem l’oferta de festivals audiovisuals. Propostes per a tots els gustos repartides arreu del territori.

Després del Sitges Film Festival (del 8 al 18 d’octubre) la tardor més pantallera continua rodant amb moltes més cites. En la seva 53a edició, el festival de cinema fantàstic ha combinat les sales de cinema amb els continguts en línia en el si d’una programació que ha inclòs la recuperació de clàssics i un bon recull d’estrenes i últimes novetats del gènere (Possessor, del guanyador del premi al millor director revelació en l’edició de 2012, Brandon Cronenberg; Mandibules, del ja habitual Quentin Dupieux, o The Book of Vision, un drama d’època dirigit pel debutant Carlo Hintermann i amb la producció de Terrence Malick), atorgant el premi honorífic a l’inconfusible David Lynch i clausurant el certamen amb The Elephant Man (1980), que celebra el seu 40è aniversari amb una remasterització en 4K.

Així, amb el ‘play’ permanentment apretat, cronològicament hi trobem, entre d’altres, el Filmets, de curts, a Badalona (del 16 al 25 d’octubre); el Protesta, de crítica social, a Vic (del 18 al 24 d’octubre); el Serielizados Fest entre Barcelona, Madrid i internet (del 20 al 25 d’octubre); els barcelonins Asian Film Festival (del 28 d’octubre al 8 de novembre), IN-EDIT, de documentals musicals (del 29 d’octubre al 8 de novembre), Mostra Internacional de Films de Dones (del 2 al 8 de novembre), Suncine, de medi ambient (del 4 al 12 de novembre) i Inclús, de cinema i discapacitat (del 24 al 29 de novembre); el TerrorMolins, a Molins de Rei (del 6 al 15 de novembre) i el Zoom, de continguts audiovisuals, a Igualada (del 24 al 29 de novembre).

Filmets, el passat dissabte al Teatre Zorrilla de Badalona

Pel que fa al Serielizados Fest, la 7a edició d’aquest festival internacional de sèries comptarà, en la part presencial a la Ciutat Comtal (al CCCB i al Phenomena), amb estrenes exclusives, xerrades i masterclasses per a professionals. En l’online, a través de Filmin i Youtube, es podran veure debuts de sèries i documentals internacionals, xerrades i el VII Showcase de Pilots de Ficció. A més, com a novetat d’enguany s’oferirà un Virtual Show, un auditori animat en 3D que acollirà les entrevistes amb les personalitats del sector en una experiència immersiva.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta