L’equip de RBLS a la roda de premsa de presentació dle festival.

Can Felipa i la Sala Beckett seran els escenaris d’aquesta primera edició.

“La cultura –i amb ella el teatre–té un problema, la pèrdua de contacte amb els joves”. Així justifica  Carme Tierz, directora, la posada en funcionament de la primera edició del festival RBLS de teatre jove adreçat especialment a adolescents d’entre 13 i 20 anys però també obert a tot tipus de públic.

La Sala Beckett i el Centre Cívic Can Felipa de Barcelona acolliran aquesta nova iniciativa que pretén acostar el teatre als joves a través de textos i obres que connectin amb les seves preocupacions i interessos, però també mitjançant tallers i altres activitats perquè els joves puguin aprendre de forma pràctica la importància de les arts escèniques com a eina per desenvolupar habilitats socials i de qualsevol tipus.

Entre la programació que hi veurem destaquen companyies com el col·lectiu VVAA, que inaugura el festival amb l’obra ‘Like si lloras’ (Sala Beckett, del 16 al 19 de novembre), un muntatge nascut  al laboratori de creació jove de la Sala Beckett en el qual els actors exposen les seves pors i sentiments, sense personatges ni argument definit.

En la programació també destaquen diverses peces de microteatre amb la col·laboració del festival Píndoles, la participació de la companyia La Casa Reial amb ‘Assajar és de Covards’, l’espectacle ‘iMe’ de Roc Esquius sobre els perills que amaga la virtualitat i les xarxes socials i, finalment, una comèdia de titelles de Lorca de Juanjo Marín.

Una altra de les potes fonamentals del festival seran els tallers. L’artista Marta Galán treballarà amb diversos joves a través de l’activitat ‘Resistència / 2017’, una creació comunitària en col·laboració amb Translab. Mitjançant una dotzena de sessions amb un grup de joves de 14 a 20 anys tractaran la idea de “noves formes de dissidència social, estètica i política”. El resultat del laboratori es podrà veure el 19 de novembre a Can Felipa a les 12.30 h amb entrada gratuïta.

Altres tallers compten amb la participació de companyies de teatre musical com Egos Teatre (improvisació, cos, veus i objectes), de dansa com Moveo Teatre o un taller de teatre musical impartit pels professors de l’escola Aula d’arts escèniques Victor Arbelo i Helena Jara.

Més informació al web del festival www.rbls.cat

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura, fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta