Imatge de ‘Saloon’, de Cirque Éloize

97 espectacles arriben a Girona entre l’11 d’octubre i el 10 de desembre.

Per durada, per volum d’espectacles, per qualitat. Per projecció exterior, per caràcter internacional. També per diversitat: n’hi ha prou per comprovar que el Festival de Tardor de Catalunya es manté fidel a la línia que el defineix des de fa vint-i–sis anys. Un festival de primera línia.

El passat 1 de setembre es van fer públiques les xifres de l’edició: 97 espectacles, entre els quals 65 creacions d’autoria catalana, 25 d’internacionals i 20 de creació contemporània.

Entre els grans noms internacionals de l’edició trobarem el gran duet del festival que protagonitzen Alain Platel i Pina Bausch a l’espectacle Out of context,el muntatge Nit de reis de Cheek by Jowl, la tornada de Romeo Castellucci amb Ethica o l’adaptació de la novel·la de Gogol Diari d’un boig a càrrec d’Oskaras Koršunovas.

Hi haurà circ canadenc, el del Cirque Éloize, acrobàcies impressionants amb música en directe: això és Saloon, un viatge festiu i esbojarrat al Far West en els temps en què el ferrocarril s’obria pas cap a territoris inexplorats. També l’Art de Yasmina Reza, amb direcció escènica de Miquel Górriz; l’E.V.A. i La Treva, tos dos amb Julio Manrique com a director, o Els dos cavallers de Verona, de Parking Shakespeare, pel que fa a arts escèniques, i Jorge Drexler, Concha Buika i The Gramophone Allstars Big Band, a l’apartat musical.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta