A la tardor, Catalunya es cobreix de festivals d’arts escèniques. Després de sortir al carrer amb Fira Tàrrega, de “florir” amb el TNT de Terrassa i mentre a Girona continua la trentena edició del Temporada Alta, la segona quinzena d’octubre ens porta un altre parell de cites importants: La Fira Mediterrània a Manresa i l’Escena Poblenou a Barcelona.

Fira Mediterrània de Manresa. Del 14 al 17 d’octubre.

Un any més, Manresa s’omplirà de música, arts escèniques i cultura popular. Durant el certamen es presentaran 65 espectacles amb un eix creatiu centrat en el suport al talent emergent. A part de tota la programació musical, també hi haurà una forta aposta per la dansa, amb artistes com Simon Mayer, Cesc Gelabert amb Israel Galván i Jon Maya, Laia Santanach, Lara Brown, Kernel Dance Theatre o Miquel Barcelona. En teatre, companyies joves que treballen amb l’arrel i els seus materials com Mambo Project, Com Un Llum, Cia. La Reforma o Martí Sancliment. Una altra de les novetats de l’edició és la creació de l’ÀreaPRO al centre de la ciutat, que funcionarà com a epicentre i espai relacional dels professionals que assisteixin a la Fira.

Miquel Barcelona presentarà “Roges” a la Fira Mediterrània

Escena Poblenou. Del 21 al 24 d’octubre.

El festival arriba als vint anys d’història i prepara vint espectacles com a celebració. Amb el lema #obrimelsulls, el festival fa una reivindicació de l’escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta. Entre les propostes, les noves creacions d’artistes com Hermanas Picohueso, Ada Vilaró, Juana Dolores o Xavi Manubens. A més, en commemoració dels 20 anys, el festival tornarà a programar tres espectacles que ja van estar en edicions passades i que conserven tot el seu valor creatiu: El solo de dansa Likes de Núria Guiu, l’espectacle d’humor absurd Mr. Kebab de Joan Estrader i la proposta reivindicativa Rebota, rebota y en tu cara explota d’Agnès Mateus i Quim Tarrida. Tot això anirà acompanyat de seccions ja clàssiques del festival com el projecte Embrions, que acompanya propostes en procés de creació, el focus Escena Balear i la tercera edició del Festival Valentina, per al públic familiar.

Hermanas Picohueso presentaran “P-Acte Idiota” a l’Escena Poblenou ©Virginia Fotografica

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta