Les tres germanes, Història d’un senglar (o alguna cosa d’un tal Ricard) i Laika són les tres produccions catalanes que van recollir guardó en la XXIV edició dels Premis Max.

La gala d’entrega dels  Premis Max d’enguany es va celebrar ahir al Teatre Arriaga de Bilbao sota la direcció de Calixto Bieito. En un any en què cap muntatge català optava al reconeixement a Millor Espectacle, les produccions nacionals han triomfat en les categories interpretatives. Joan Carreras ha guanyat el premi a Millor Actor per Història d’un senglar, el monòleg de Sergio Blanco inspirat en Ricard III que coproduïen els festivals Grec i Temporada Alta. Per la seva banda, Mireia Aixalà ha guanyat a Millor Actriu per la seva Natàlia a Les tres germanes. La proposta del Teatre Lliure  s’ha emportat també l’altre premi el que optava: Millor adaptació per a Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique. En la categoria familiar, Xirriquiteula Teatre va emportar-se la poma per Laika, la història de la primera gossa que va anar a l’espai que la companyia explica amb una barreja de projeccions, collage, titelles, autòmats i gest.

Marc Artigau i Cristina Genebat, premi a la Millor Adaptació amb Julio Manrique per “Les tres germanes” © Premios Max

Els altres catalans premiats han estat Nao Albet i Marcel Borràs, que han guanyat en la categoria Millor Direcció pel retorn d’Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach, la peça estrenada el 2013 al TNC que l’any passat van presentar a Madrid. El considerat Millor Espectacle ha estat El bar que se tragó a todos los españoles, l’obra del valencià Alfredo Sanzol que també s’ha emportat l’estatueta a l’autoria. En dansa, la producció de l’Institut Valencià de Cultura La mort i la donzella ha estat reconeguda com a Millor Espectacle i Millor Coreografia per Asun Nogales. El Max d’Honor ha recaigut en l‘actriu barcelonina Gemma Cuervo per la seva àmplia trajectòria televisiva, cinematogràfica i també teatral.

Els Premis Max s’entreguen des de 1998 sota l’organització de la Fundació SGAE i pretenen estimular i reconèixer el talent dels professionals del teatre i la dansa a escala estatal, a més de promoure les propostes de la temporada.

Podeu consultar el llistat complet de premis aquí.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta