El teatre familiar i musical amb dramatúrgia i direcció d’Ignasi Roda


El VI Cicle de Lectures Dramatitzades, organitzat per l’AADPC, Fundación Aisge i Fundació Romea, va finalitzar dilluns amb l’obra ‘Júlia, la filla de Jim Hawkins‘ amb una doble novetat, va ser la primera lectura dramatitzada de teatre familiar i musical i l’estrena de la nova sala Dau al Sec.

© Glòria Solsona

Aquesta peça, escrita i dirigida per Ignasi Roda, és una adaptació de ‘L’illa del tresor’ de R.L. Stevenson. L’acció es trasllada 20 anys enllà de la descoberta del tresor i la història gira al voltant de la Júlia, filla de Jim Hawkins, que és el noi que va trobar el mapa del tresor en l’obra original.

© Glòria Solsona

L’actriu Júlia Lara protagonitza la nena que esdevé adulta entre les pors i fantasies pròpies de la seva edat. Va estar acompanyada pels actors Òscar Mas, en el paper del pare, Enric Cusí, com a John Silver, i Marià Llop, Laia Piró i Laura Pau, que caracteritzen diversos personatges.L’actuació dels sis actors va endinsar la seixantena d’assistents d’aquesta lectura, amb un ritme creixent, en un món d’aventures i pirates.

© Glòria Solsona

La part musical es va fer sobre un suport de playback orquestral i els actors van interpretar en directe unes cançons que embastaven perfectament la trama, enaltint l’esperit de l’obra. A l’última cançó es va afegir a l’escenari el director, Ignasi Roda, acomiadant així l’hora i escaig que va durar la peça.

© Glòria Solsona

Tres elements senzills en escena: una taula, uns tamborets i uns faristols van ser utilitzats pels actors per transformar els diferents ambients i espais escènics en què va transcórrer la lectura dramatitzada impregnant d’agilitat l’acció.

© Glòria Solsona

En finalitzar la lectura, va començar el col·loqui entre el públic i l’equip artístic, moderat pel secretari adjunt de Cultura de l’AADPC, Carlos Briones.

© Glòria Solsona

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta