Suicide Notes de Marc Caellas & David G. Torres; Orbital dels Farrés Brothers; Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu; Una galaxia de luciérnagas d’El Maldà i Ramon d’Eòlia I+D. Aquestes són les cinc finalistes de la 21a edició del Premi BBVA de Teatre.

El Premi BBVA de Teatre que cada any convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA no para de créixer: aquest any s’hi han presentat més d’un centenar de propostes. Per a aquesta edició s’han escollit cinc finalistes que es podran veure a diverses ciutats del territori durant la primavera.

Suicide notes – Marc Caellas & David G. Torres

Suicide notes de la Cia. Marc Caellas & David G. Torres es veurà el 28 d’abril al Teatre Ateneu de Tàrrega. L’espectacle proposa reflexionar sobre el suïcidi, la primera causa externa de mortalitat a occident i alhora un tema silenciat per la societat. L’1 de maig, Farrés Brothers presentaran Orbital a l’Auditori Teatre Calldetenes. Es tracta d’una proposta familiar que parteix d’un viatge espacial per parlar sobre l’amistat i el retrobament.

Orbital – Farrés Brothers

Per la seva banda, Una galaxia de luciérnagas, producció d’El Maldà, sorgeix de l’experiència de l’autora Aina Tur, que va patir un assalt en un país de Llatinoamèrica mentre participava en un projecte de cooperació internacional. El monòleg interpretat per Anna Alarcón es podrà veure el 8 de maig al Teatre de Bescanó. I també és un monòleg Ramon, de la cia. Eòlia I+D. Un text escrit i dirigit per Mar Monegal que parla sobre el pas del temps i la maduresa vital. Passarà pel Teatre l’Aurora d’Igualada el 9 de maig. A les quatre finalistes tradicionals s’hi suma una d’extra: Vaig ser pròsper, de la Cia. Projecte Ingenu, una proposta que parteix de La Tempesta de Shakespeare i que de manera excepcional repeteix nominació després de no poder representar-se per la pandèmia. Finalment es veurà el 2 de maig a El Progrés de Martorell.

Una galaxia de luciérnagas – El Maldà

La gala se celebrarà al juny a Vic

L’obra guardonada amb el Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral 2021 s’anunciarà al mes de juny en una gala a l’Atlàntida de Vic. La proposta agafarà el relleu a Accions de resistència de la cia. Susanna Barranco i tindrà com a premi una gira valorada en 20.000 euros, que inclou la participació en el festival Temporada Alta 2021. A més, durant la gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) concedirà una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció dels espectacles finalistes. I també es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional.

Ramon – Eòlia I+D

El Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix el 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El jurat del certamen està format per l’actriu Mireia Aixalà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna de Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

La tempesta – Projecte Ingenu

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta