L’11a Mostra de Teatre hi portarà setze espectacles fins al 13 d’octubre

Avui comença l’11a Mostra de Teatre al Centre Penitenciari de Lledoners (St. Joan de Vilatorrada) que, fins al 13 d’octubre, acostarà el món del teatre i la cultura als interns. Durant els propers tres caps de setmana, els associats de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) presentaran un total de setze espectacles.

Un cop més, serà una edició plena de simbolisme ja que comptarà amb els presos polítics Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com a espectadors excepcionals. La programació es caracteritza per la seva varietat (comèdia, recitals musicals, teatre de text, de divertimento, poesia, monòlegs, musicals, titelles per a adults) i, d’acord amb l’actualitat, moltes propostes tractaran sobre la memòria històrica i llibertats.

Durant la tarda del 6 d’octubre, els interns estaran acompanyats dels seus fills i familiars per compartir l’experiència d’assistir junts i gaudir de La Bruixa del Jazz, una obra de teatre per a tots els públics de la Cia. En Clau de Clown. Els nens i nenes coneixeran la història del jazz, un estil musical molt lligat a l’expressió íntima de la persona. Aquesta acció, que es du a terme per tercera vegada, promou viure el teatre amb naturalitat, com qualsevol altra família amb fills petits un diumenge.

L’acció social de l’AADPC al Centre Penitenciari de Lledoners va iniciar-se fa onze anys gràcies a la voluntat d’ambdues entitats de col·laborar estretament en la millora de la vida cultural dels interns. El principal problema dels reclusos, una vegada surten en llibertat, és com gestionen el seu lleure d’una manera sana i legal. Alhora, es motiva que a través de les arts escèniques reflexionin sobre situacions fictícies diferents de les seves realitats.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta