Es podrà veure una representació del grup de teatre a Brians 1 i la 10a Mostra de Lledoners.

Durant mes de setembre es reprèn la col·laboració de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya ( AADPC) als centres penitenciaris de Lledoners i Brians 1, dins del marc de les activitats d’Acció Social de l’entitat.

El 26 de setembre tindrà lloc la representació de l’obra En la consulta del dentista, una obra dirigida per director d’escena i associat de l’AADPC, Jaume Nadal, i protagonitzat per les internes que formen per part del Grup de Teatre Dones U al C.P. Brians 1. “És més dur sentir que es tanquen mentre tu surts i les companyes del taller es queden dins”, confessa Jaume Nadal en un reportatge sobre teatre a presons publicat a Entreacte.

Un dia més tard, el 27 de setembre, la vicepresidenta i la secretària general de l’AADPC, les actrius Ester Bartomeu i Rosa Andreu, inauguraran la 10a Mostra de Teatre al C.P. Lledoners, on associats de l’AADPC presentaran disset espectacles als interns durant els següents tres caps de setmana.

L’excepcionalitat del moment fa que molts dels espectacles que aquest any s’hi presenten, parlin de memòria històrica i llibertats.

Aquesta serà una edició plena de simbolisme, amb uns espectadors excepcionals. Enguany hi seran, el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Raül Romeva, així com els presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Els presos polítics i la resta de persones privades de llibertat que es troben al C.P. de Lledoners tindran l’oportunitat de veure un ventall d’espectacles de temàtica diversa que oferiran els nostres associats: comèdia, drama social, poesia, cabaret, monòlegs, musicals, teatre de l’absurd. L’excepcionalitat del moment fa que molts dels espectacles que aquest any s’hi presenten, parlin de memòria històrica i llibertats.

Durant el matí del 14 d’octubre, els interns estaran acompanyats dels seus fills i familiars per compartir l’experiència d’assistir junts i gaudir de La llibreria màgica, una obra de teatre per a tots els públics de la Cia. PeixosPeixera Teatre. Aquesta acció, que es va iniciar l’any passat amb gran èxit, promou viure una experiència familiar amb naturalitat al voltant del teatre, com qualsevol altra família amb fills petits un diumenge al matí.

L’AADPC, dins el marc d’accions socials que duu a terme la Secretaria de Cultura de l’entitat, col·labora amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris amb l’objectiu d’apropar el món de les arts escèniques a un col·lectiu amb dificultat d’accés a la cultura i fer visible la seva situació a la resta de la societat mitjançant la promoció d’aquests esdeveniments. Per aquest motiu, convidem a tots el mitjans de comunicació a donar a conèixer aquestes activitats tant importants per al procés de rehabilitació dels interns i de les internes.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta