Les millors idees per gaudir del Nadal a Barcelona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Passareu el Nadal a Barcelona i no sabeu què fer? Voleu fugir dels dinars familiars? Us proposem uns quants plans, teatrals i cinematogràfics, ideals per fer aquests dies

Exposició Staney Kubrick (CCCB)

Ja heu visitat, una vegada i una altra, la fantàstica exposició del CCCB dedicada a Kubrick? Heu tornat a veure algunes de les seves obres mestres a la Filmoteca de Catalunya? Agafeu l’agenda, que encara queden moltes activitats. Si us interessa la vessant més bèl·lica de Kubrick, el dia 20 de desembre Carlos Tabernero, Jordi Balló i Xavier Roqué mantindran una interessant conversa sobre el gènere més visitat pel director. Es comentaran les pel·lícules Paths of Glory, Dr. Strangelove, Full Metal Jacket, Fear and Desire. Per tant, si les heu vist, molt millor. Si no us traieu del cap 2001, una odissea de l’espai i voleu saber més sobre el Kubrick cientificotecnològic, apunteu-vos al cinefòrum del 30 de gener, on participaran Carme Torras, Quim Casas i Jordi Sánchez-Navarro. I per acabar, l’última xerrada al voltant del cinema de Kubrick, aquest cop sobre el més historicosocial (Spartacus, A Clockwork Orange, Barry Lyndon i Eyes Wide Shut), tindrà lloc el 28 de febrer i comptarà amb Violeta Kovacsics, Elisenda Ardèvol i Carlos Tabernero Holgado.

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick

Exposició “El joc del cinema”. Del 8 de novembre al 6 de gener a la Filmoteca de Catalunya 

Dos mons carregats d’il·lusions, el cinema i les joguines, es troben en una mostra interactiva d’objectes que il·lustra els paral·lelismes entre tots dos. L’exposició de la Filmoteca de Catalunya mostrarà un seguit de joguines que han format part del nostre imaginari de la infantesa. Les nostres joguines, com eren?, com funcionaven? Entre les peces hi trobarem, per exemple, aparells de precinema que han acabat sent joguines, com el praxinoscopi o el zoòtrop, alguns projectors com el Cine Nic i el Cinexin, jocs de taula antics i altres de més moderns, llibres, nines… El millor? Podrem tocar-les, jugar-hi, recordar-les i entendre’n el funcionament i els rols de joc. I anar-hi amb la mainada!

Cartellera de Nadal als teatres

El Nadal i les vacances que l’envolten tornaran a ser l’epicentre d’un seguit d’espectacles de teatre i circ pensats per gaudir en família. En aquest sentit, una de les propostes més irrenunciables serà el 23è Circ d’Hivern de l’Ateneu de 9 Barris, que enguany presenta a partir del 15 de desembre l’espectacle Nu, dirigit per Quin Girón, fundador de la companyia Animal Religion, que ens presentarà un muntatge que pretén despullar l’exercici del circ fins a quedar-se només amb el més essencial, fins a arribar a l’absurd.

I en el camí de transformar-se en una tradició, el Teatre Lliure tornarà a programar els pallassos Rhum i Cia amb el seu nou espectacle Rhumans, tercera entrega de la saga d’humor i bogeria que dirigirà Jordi Aspa d’Escarlata Circus fins al 30 de desembre. En aquest cas, els pallassos de la companyia aixecaran una investigació sobre la natura del riure amb un rerefons de surrealisme.

Ben oportuna també per a les dates de festa serà l’estrena al cicle Petit Romea de la versió musical d’Un conte de Nadal, protagonitzat per Frank Capdet en el paper del Sr. Scrooge. La podrem veure cada diumenge des del 16 de desembre. El toc de màgia el posarà el mag Lari al Teatre Condal amb 25 il·lusions, la música la posarà la mediàtica Dàmaris Gelabert amb M’agrada el Nadal al Teatre Victòria, on també trobarem l’humor blanc que anirà a càrrec de Tricicle i els seus Hits de comiat (més informació a la pàgina XXX). I en tot aquest arbre no podien faltar uns pastorets: podeu provar amb uns de ben trencadors, com Els pastorets, la gran aventura! del Tantarantana a partir del 15 de desembre. Tot a punt per a unes festes carregades de bon teatre, circ, màgia…

Compartir.

Deixa una resposta