Ja és divendres! A punt per un cap de setmana de sèries i pelis? Us presentem una selecció de novetats acabades d’estrenar o que arribaran properament a les pantalles. 

Sèries

Escenario 0 (HBO)

Hermanas, Juicio a una zorra, Los Mariachis, Mammón, Todo el tiempo del mundo i Vania. Si coneixeu la cartellera teatral dels últims anys, aquests títols us sonaran. Però no, no ens hem equivocat d’agenda. Aquestes són les sis obres adaptades a la petita pantalla en aquest projecte impulsat per Irene Escolar i Bárbara Lennie. Als textos i muntatges de Pascal Rambert, Miguel del Arco, Pablo Remón, Nao Albet i Marcel Borràs, Pablo Messiez i Àlex Rigola s’hi sumen les mirades audiovisuals de Diego Postigo, Clara Roquet, Lino Escalera, Carlos Marqués Marcet i Carla Simón. S’obre el teló i s’encén la pantalla!

Vania a ‘Escenario 0’ (HBO) © Gianfranco Tripodo

‘Alguien tiene que morir’ (Netflix)

Espanya, anys cinquanta. Un matrimoni de classe alta i mentalitat conservadora demana al seu fill que torni de Mèxic per poder conèixer la seva promesa. La sorpresa arriba quan aquest es presenta acompanyat d’un ballarí de ballet. Sota aquesta premissa comença el primer thriller dirigit per Manolo Caro, creador de la popular La casa de las flores. Una minisèrie de tres capítols amb Carmen Maura en el paper de la matriarca que es podrà veure a partir del 16 d’octubre.

‘Antidisturbios’ (Movistar +)

Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña (El Reino, Que Dios nos perdone) continuen representant de forma realista els aspectes més qüestionables del nostre país. En aquesta sèrie, que s’estrena el 16 d’octubre, se centren en un desnonament que acaba en tragèdia i en la investigació posterior d’Assumptes Interns. Entre el repartiment hi podrem veure Raul Arévalo, Roberto Álamo i Vicky Luengo.

Vicky Luengo a ‘Antidisturbios’ (Movistar +)

Tres nacionals als cinemes

‘Eso que tú me das’, de Jordi Évole i Ramon Lara

El comunicador Jordi Évole ho explicava així: “Vint dies abans de morir em va trucar en Pau Donés: ‘Em queden molt poquets dies de vida i vull passar-los a la meva casa de la Vall d’Aran. M’agradaria que pugessis i que poguéssim gravar una conversa’”. Després de la seva estrena al Festival de Màlaga, ja es pot veure als cinemes aquesta última trobada amb el vocalista de Jarabe de Palo, un documental punyent que parla sobre la mort i, per tant, també sobre la vida.

‘Sentimental’, de Cesc Gay

El 30 d’octubre arriba als cinemes l’adaptació de l’obra de teatre Els veïns de dalt. Parella, amor i sexualitat en aquesta comèdia interpretada per Javier Cámara, Griselda Siciliani, Alberto San Juan i Belén Cuesta. La pel·lícula és un pas més en l’èxit d’un text que es va estrenar a Barcelona i que ja han vist a escena més de mig milió d’espectadors a teatres d’Argentina, Xile, Portugal, Colòmbia i Mèxic.

‘Nieva en Benidorm’, d’Isabel Coixet

La guanyadora del Premi Nacional de Cinematografia 2020 estrena projecte produït per El Deseo (Pedro i Agustín Almodóvar). Es tracta, en paraules de la directora, d’un “thriller inclassificable sobre amors tardans” i mostra la convivència de les comunitats britànica i espanyola a Benidorm, ciutat on s’ha gravat. La pel·lícula, que arriba als cinemes el 13 de novembre, està protagonitzada per Timothy Spall, Sarita Chouldhury, Carmen Machi, Ana Torrent i Pedro Casablanc.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta