El creador assegura haver perdut la confiança de part de l’equip

La polèmica del Teatre Lliure acaba amb una dimissió. Lluís Pasqual ha anunciat la seva renúncia al càrrec de director en una carta enviada al patronat de la institució en què assegura haver perdut la confiança de part del seu equip.

En la carta Pasqual identifica l’origen de la polèmica en la denúncia a través de Facebook de l’actriu del teatre Andrea Ros, que acusava el director d’haver-la “ridiculitzat” a uns assajos: “El que va començar com una calúmnia a les xarxes sobre el meu comportament com a director d’escena i més tard com a director del Teatre Lliure s’ha tornat un debat públic on s’han barrejat moltes coses, però la conseqüència greu és que ha contaminat l’equip humà del Lliure, i s’ha convertit en un debat intern”, escriu Lluís Pasqual a la seva carta de dimissió.

“Si jo soc el motiu d’aquesta confrontació el mínim que puc fer per respecte al teatre i a mi mateix és deixar-ho”
Lluís Pasqual

“Fins ara –continua la carta–, sempre en els teatres que he dirigit, al Lliure també, he tingut el ple suport de l’equip, absolutament imprescindible, per tirar endavant un projecte, que en les condicions actuals em sento incapaç de liderar. No seria bo per a cap teatre, no ho seria pel Lliure, tampoc per a mi. Un teatre i un equip són un espai de trobada dialèctica, no un lloc de confrontació. I si jo soc el motiu d’aquesta confrontació el mínim que puc fer per respecte al teatre i a mi mateix és deixar-ho”.

Per la seva banda, en un comunicat enviat als mitjans, el Patronat del Lliure i l’equip de Direcció i “lamentem les circumstàncies que han fet prendre aquesta decisió a Lluís Pasqual, tot reconeixent la seva excel·lent tasca”. Des de la institució confirmen que mantindran la reunió del dia 14 de setembre canviant l’ordre del dia per tal de tractar aquest assumpte.

Així doncs, Lluís Pasqual no continuarà en el càrrec dos anys més, tal com havia anunciat. La idea de Pasqual era realitzar canvis en els estatuts del Lliure per tal de millorar la transparència de cara a l’elecció d’un nou director. Uns canvis que ara no pilotarà Pasqual i s’hauran de realitzar abans del que estava previst.

No queda clar si Pasqual es farà càrrec de les responsabilitats artístiques de la temporada, la direcció d’un espectacle basat en l’obra de Lorca, El sueño de la vida, que s’havia d’estrenar el març vinent.

Amb la dimissió de Pasqual conclou una polèmica que el mateix director havia mirat de frenar a través d’un ampli manifest de suport signat per diferents personalitats del món de la cultura però que al mateix temps evidenciava absències entre el seu equip.. Una falta de confiança que ha estat, segons el mateix Pasqual, la causa de la seva dimissió.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta