El premi reconeix la interpretació d’una actriu

L’actriu, pedadoga i productora Mercè Managuerra ja forma part del conjunt d’actrius guardonades amb el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu que reconeix anualment una interpretació femenina. En el seu cas per la del personatge Shylock a ‘El mercader de Venècia’, estrenat al Versus Glòries el passat febrer.

A més de la interpretació “sense grans artificis” centrada en l’expressivitat de la paraula, el jurat ha reconegut el seu vessant com a productora i promotora de projectes, que ha qualificat com a “arriscat” i “incansable”. Managuerra va dirigir el Teatre Akadèmia durant una dècada i des de l’any passat impulsa el nou espai escènic Dau al Sec al Poble Sec, antiga seu de Vol-Ras i amb un aforament per a 90 persones.

Dau al Sec – © Tristan Perez-Martin

Imma Colomer, l’actriu premiada l’any passat, ha estat l’encarregada de lliurar l’anell Xirgu a Managuerra. Si bé als inicis el trofeu consistia en una peça de ceràmica, des del 1992 pren forma d’anell seguint el simbolisme del teatre Isabelí en què, en retirar-se, un actor veterà entregava la joia a un actor jove.

L’acte, que va tenir lloc a l’Institut del Teatre i va comptar amb diferents intervencions artístiques, va culminar amb el ja tradicional descobriment de la placa amb el nom de la premiada a la Ronda de les Actrius (plaça Margarida Xirgu).

La 45 edició del premi ha coincidit amb la celebració de l’Any Xirgu, en el 50è aniversari de la mort de l’artista. S’ha aprofitat l’ocasió perquè les actrius guardonades que no havien rebut l’anell el poguessin recollir. Entre elles, Montserrat Carulla, Àngels Gonyalons, Carme Sansa i Carme Elias.

Entrevista Mercè Managuerra: “M’agradaria fer por als qui s’han d’espantar”

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta