© INSTITUT DEL TEATRE

 

La cerimònia de comiat serà aquest dissabte 26 de maig

Andreu Solsona, actor, director, gestor cultural i exmembre d’Els Joglars va morir dijous 24 de maig a l’edat de 71 anys. Solsona va ser un dels membres que va ingressar a la presó per la representació de l’obra La Torna. L’espectacle estrenat l’any 1977 que denunciava la mort al garrot vil de Salvador Puig Antich el 1974, i ho feia suggerint que l’execució del suposat ciutadà polonès Heinz Ches havia sigut un crim d’estat. Després de ser condemnats, quatre membres de la companyia van ser empresonats un any, i tres van marxar a l’exili.

De fet, el passat octubre, Solsona i Rañé van cedir al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre un voluminós arxiu de premsa del cas de La Torna, 40 anys després de la prohibició de l’obra. En paral·lel a la prohibició, que va provocar fins i tot un consell de guerra, es va iniciar una gran campanya de mobilitzacions i manifestacions a favor de la lliberat d’expressió.

Solsona també era un activista social molt popular a Badalona, on va dirigir el Teatre Zorrilla, des del 1999 fins al 2005. La cerimònia de comiat serà aquest dissabte, 26 de maig, a les 12h al Tanatori de Can Ruti de Badalona. L’AADPC lamenta la seva pèrdua i vol fer extensiu el condol als seus familiars i amics.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta