Recordat per la seva llarga trajectòria plena de papers mítics com l’Alfons d’El cor de la ciutat.

Ha mort l’actor Joan Vallès, a l’edat de 90 anys, segons informa l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)  en un comunicat. Es va formar a l’Escola Adrià Gual i va treballar en teatre, televisió, cinema i doblatge.

Va participar en obres com Tartan dels Micos contra l’estreta de l’Ensanche de Terenci Moix l’any 1974, Roses roges per a mi que va ser representada al mític Grec del 1976, Pigmalió dirigida per Montserrat Julió l’any 1981 o L’Hostal de la Glòria dirigida per Josep Montanyès el 1992.

L’última obra on va participar va ser L’honor és nostre, Sr. Espriu!, dirigida per Jordi Dodero i Ernest Serrahima l’any 2013. En televisió, el seu paper més rellevant va ser el d’Alfons a la sèrie El cor de la ciutat del 2002 al 2005.

Vallès va destacar també per la seva implicació en l’AADPC des dels inicis de l’entitat, sent un dels socis fundadors. Va ser vocal de la Comissió Gestora provisional de la primera Assemblea que es va celebrar el 30 de maig de 1981 i una setmana més tard va ser nomenat vicepresident de la primera Junta executiva de l’AADPC. Posteriorment, va col·laborar amb altres Juntes, com a secretari de finances i com a conseller

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta