Jaume Collboni

Jaume Collboni defineix les prioritats de l’Ajuntament per als tres pròxims anys.

Sota el títol Trencant els murs i una posada en escena que era, en si mateixa, tota una declaració d’intencions –una aposta per la creació autòctona–, Jaume Collboni, Segon Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i director de l’Àrea d’Empresa, Cultura i Innovació, va pronunciar dilluns davant una nodrida representació del sector una conferència en què va definir les prioritats de l’actual govern municipal en matèria de cultura.

La generació de noves complicitats amb els agents culturals, la creació de nous públics, la descentralització dels espais per a la cultura i l’augment pressupostari són quatre dels deu objectius de la política cultural dissenyada per Collboni per al present exercici, una política que vol convertir Barcelona en capital de la cultura, capaç d’involucrar la ciutadania en el mateix procés artístic i cultural –permetent, per exemple, que conegui els creadors i artistes barcelonins– i de projectar internacionalment una imatge de ciutat cultural, cruïlla de la Història i generadora d’iniciatives artístiques i intel·lectuals.

Per portar a terme els deu objectius marcats, Collboni aposta per engegar circuits culturals que facin arribar la cultura als barris, crear un pla de xoc en matèria d’ensenyaments artístics o dotar les fàbriques de creació d’una major capacitat d’actuació. Per fer complir l’objectiu, el Segon Tinent d’Alcalde espera obtenir un 15% més de pressupost per treure la cultura de l’actual estat d’”atonia”.

L’acte, que va tenir una hora de durada, va tenir lloc a la sala MAC del Mercat de les Flors. Podeu conèixer el contingut íntegre de la conferència a través del següent vídeo.

 

 

Els 10 objectius:

 

1. Refer la confiança amb els sectors culturals.

 

2. Posar en valor cultural els barris de la ciutat.

 

3. La indústria creativa determinarà el futur socioeconòmic de la ciutat.

 

4. Cal crear un pla d’accessibilitat cultural que apropi els ciutadans a la vida cultural.

 

5. Cal que Barcelona generi noves centralitats culturals.

 

6. Cal promoure la imatge-marca internacional de Barcelona a escala cultural.

 

7. Incrementar l’assistència local als museus municipals.

 

8. Modernitzar el sector cultural en clau d’innovació i tecnologia digital.

 

9. Exercir amb responsabilitat la capitalitat de Catalunya i liderar un ampli espai. cultural metropolità

 

10. Gestionar la cultura conforme les exigències del segle XXI.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta