Les xifres d’SGAE confirmen l’enfonsament del sector.

Ni rastre de brots verds. Aquest és el diagnòstic que es desprèn de l’Anuari de la Fundació SGAE 2014 (referit a les dades de 2013) presentat avui a Madrid, que posa de manifest pèrdues acumulades d’un 30% en el consum cultural des que va començar la crisi en 2008.

Especialment negatives es mostren les xifres de sectors com el cinema o la música en directe: les sales van perdre en només un any un 17,76% d’espectadors (18,5% de la recaptació), mentre que el públic de concerts es va reduir en un 12,37%.

Segons declaracions d’Antonio Onetti, president de la Fundació SGAE, estem davant d’un any dolent, que ens deixa molt lluny de les xifres que el sector necessita. L’única bona notícia ha estat la pujada del consum televisiu (un 7,5%), tot i que la baixada dels ingressos publicitaris ha ocasionat que tampoc no sigui un any per recordar.

Pel que respecta a les arts escèniques, el nombre de representacions ha baixat en l’últim any un 4,7% (de 54.780 a 52.197), també han caigut el nombre d’espectadors en relació a l’any anterior un 4,1% i la recaptació obtinguda, que s’ha reduït en un 3,5%. Amb tot, aquestes dades d’abast estatal contrasten amb les oferides per la patronal del teatre català, ADETCA, que xifrava en un 3% l’augment d’espectadors a Barcelona la temporada 2013-14.

Podeu consultar l’informe complet a través del següent enllaç.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta