Durant la primera quinzena de desembre els espectadors podran anar al teatre per 1,5 euros 

La Fundació SGAE i ADETCA impulsen la tercera edició del Dia de l’autor SGAE: Una iniciativa perquè el públic vagi a veure teatre d’autors d’aquí. De l’1 al 15 de desembre set sales de Barcelona, el Teatre de l’Aurora d’Igualada i la Sala Trono de Tarragona oferiran un total de 1350 entrades de 16 sessions al 10% del seu preu real, és a dir, el corresponent als drets d’autor. Els espectadors que les adquireixin pagaran, com a molt, 1,5 euros per veure l’espectacle. La resta l’assumeixen els autors a través de l’SGAE, de manera que els teatres acaben facturant tota l’entrada. 

Enguany els 12 autors que participen de la iniciativa són Josep Maria Benet i Jornet (‘La desaparició de Wendy’, a la Sala Beckett); Lluïsa Cunillé i Eugène Ionesco (‘La cantant calba al McDonald’s’, a la Sala Trono); Marcos González Carballido i Ezra Moreno Escudero (‘In Memoriam’, al Teatre de l’Aurora); Manuel Vázquez Montalbán i Albert Guinovart (‘Flor de nit, el cabaret’, a l’Almeria Teatre); Pablo Vergne (‘Animales’, a La Puntual); Cristina Poch (L’Aposta’ a la Porta 4), Ricard Reguant i Toni Olivé (‘Pastorets Superestel’ al Jove Teatre Regina); Ingrid Teixidó (‘La rateta que escombrava l’escaleta’, al SAT!); i Jordi Vallejo (‘El test’, a la Sala Muntaner).

El Dia de l’Autor SGAE és una iniciativa nascuda fa tres anys que, segons ha apuntat la presidenta d’Adetca, Bet Orfila, vol “incentivar el públic a assistir al teatre, donar valor als autors del país i donar suport a les sales de teatre, que estan en molts casos encara “en un període de resistència”. La venda d’entrades s’iniciarà demà dimecres 16 de novembre. 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta