L’AADPC i la FAC signen un conveni de col·laboració.

El passat 6 de febrer, el President de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), Àlex Casanovas, i el President de la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), Salvador Casals, van signar un protocol de col·laboració entre ambdues entitats, amb la voluntat d’establir sinergies entre els artistes professionals associats a l’AADPC i els artistes intèrprets amateurs que formin part dels teatres XTAC (Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya).

Els termes de la col·laboració passen per la coordinació de lectures dramatitzades i la gestió d’actuacions artístiques que se’n derivin, així com l’organització de classes magistrals i tallers impartits pels artistes professionals als artistes amateurs.

Un altre dels punts acordat en aquest conveni és l’impuls d’actuacions emfatitzant la promoció de companyies de teatre de joves intèrprets amb l’objectiu d’establir fòrums per generar debat entre el públic adolescent. La subscripció a la revista Entreacte, que edita l’AADPC, amb unes condicions molt favorables als teatres de XTAC i als usuaris dels Ateneus també és una altra qüestió fixada en aquest acord de col·laboració.

Per una altra banda, al conveni que es va subscriure a la seu de la Federació d’Ateneus de Catalunya dimarts passat, també s’especifiquen els detalls de la celebració conjunta del Dia Mundial del Teatre, amb caràcter anual. D’aquesta manera intèrprets professionals i amateurs celebraran plegats el dia de la reivindicació del Teatre.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta