© L'AlternativaFestival Alternativa

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 23ª edició.

El certamen, que tindrà lloc del 14 al 20 de novembre, estarà dedicat, principalment, als perills del turisme de masses, des del turisme de pobresa fins al procés de gentrificació, tot qüestionant el fenomen de ciutat-marca i la (in)sostenibilitat.

Un total de 27 pel·lícules, entre les quals destaquen els últims treballs de directors com Oliver Laxe, Ignacio Agüero o Avi Mograbi, competiran a la secció oficial del festival. L’encarregat d’inaugurar el certamen serà el reconegut geògraf i acadèmic David Harvey, que impartirà una conferència sobre els perills del turisme de masses. També es projectarà Heart of a Dog, dirigit per la directora i artista Laurie Anderson (vídua de Lou Reed). Una pel·lícula sobre l‘amor, la mort i el llenguatge.  

L’Alternativa dedica, a més, una retrospectiva al director Maurice Pialat,-un dels més influents del cinema independent-,que comptarà amb la presència de la seva vídua i coguionista d’alguna de les seves obres, Sylvie Pialat.  El festival projectarà totes les seves pel·lícules i dues novetats: el curtmetratge L’amour existe i el documental biogràfic Maurice Pialat, l’amour existe. La secció paral·lela Panorama projectarà un total de 22 films de producció nacional entre els quals destaquen CC1682 de David Reznak i La substància de Lluis Galter. A més, la secció Cinema Expandit presentarà propostes artístiques que relacionen el cinema amb altres disciplines com la música, la performance o la pintura.

El festival també comptarà amb una completa programació familiar, a més de tot un ventall d’activitats, tallers i taules rodones.  El lliurament de premis del festival tindrà lloc el dissabte 19 d’octubre a les 21:30h al Hall del CCCB amb una gran festa i, l’endemà, Austerlitz de Sergei Loznitsa clourà el certamen. 

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta