Imatge de l’espectacle ‘Lichen-Man’

Entre l’1 i el 12 de febrer onze espectacles arriben a diferents escenaris de Barcelona.

França, un país tan proper i, en general, tan desconegut a casa nostra a nivell teatral. Per posar fil a l’agulla arriba el primer Festival de Teatre en Francès de Barcelona, un certamen que ens permetrà veure el més innovador i potent de l’escena del país veí. Hi veurem clàssics contemporanis, com Koltès, i apostes renovadores d’autors del moment, com Sontag. Hi trobarem obres de tots els gèneres i estils (drama, comèdia, poesia), ingredients de primera qualitat per a un festival que tindrà lloc entre l’1 i el 12 de febrer.

L’Institut del Teatre, l’Institut Francès, la Sala Beckett i l’Almeria seran els escenaris dels onze espectacles, tot ells produïts al país veí. L’objectiu de la mostra és presentar “escriptures molt diferents”, segons expliquen els seus creadors Mathilde Mottier i François Vila.

Entre la programació també s’inclouran lectures dramatitzades i convidats especials que complementaran moltes de les funcions que, en la majoria de casos, estaran sobretitulades en català.

Entre els muntatges destaca el díptic Lichen-Man que ens parla d’un superheroi amb un superego, o The Shaggs, una comèdia que explica el periple del pitjor grup de la història del rock. Es donarà la particularitat d’estrenar una obra de Koltès, La nuit juste avant les forêts (La nit just abans dels boscos) quan, al mateix temps, el TNC programa En la solitud dels camps de cotó, del mateix autor.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta