Es presenta exposició, lectura dramatitzada i llibre sobre ‘Papito’.

És una de les figures cabdals del nostre teatre, mantenidor i renovador de la dramatúrgia catalana durant els foscos anys de la dictadura. Parlem de Josep Maria Benet i Jornet, afectuosament conegut com a Papito, apartat ara de la vida pública a causa de la malaltia d’alzheimer que pateix. No obstat això, els homenatges són constants i abundants.

L’últim d’ells té forma d’exposició i es titula Josep Maria Benet i Jornet. Descripció d’un paisatge, comissariada per Enric Guillén. La primera part de la mostra es pot veure des d’avui a l’Institut del Teatre, dipositari de la seva biblioteca teatral i de materials relacionats amb les seves obres.

El seu format ha reproduït el passadís de casa seva, on Benet i Jornet conservava nombrosos cartells de produccions de les seves obres. Aquesta proposta serà només un aperitiu d’una exposició que obrirà les portes completa el 19 de febrer.

A més de l’exposició, la Sala Beckett presentarà el 7 de febrer una lectura dramatitzada de la popular obra Desig dirigida per Jordi Prat i Coll. La lectura tindrà un repartiment de luxe format per Pablo Derqui, Àurea Márquez, Xavier Ripoll i Anna Ycobalzeta.

A més, aquesta primera inauguració coincideix amb l’acte de presentació del llibre de la seva filla, Carlota Benet, Papito. El somriure sota el bigoti, editat per Columna Edicions (Grup 62). Benvinguts homenatges per posar de manifest la importància d’una figura cabdal del nostre teatre.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta