Ha estat la millor valorada entre els 23 aspirants.

Finalment la comissió d’experts ha dictaminat sentència i Carme Portaceli (València 1960) serà la nova directora del Teatre Español de Madrid. Ara, només faltarà que la regidoria de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Madrid, responsable dels nomenaments, ho avali.

Portaceli accedeix al càrrec que ja va ocupar un altre director molt vinculat a l’escena catalana, Mario Gas, que va dirigir l’Español entre 2004 i 2012. De moment, el compromís de Portaceli s’estableix per al període que va de 2017 a 2019.

L’escena madrilenya no és un terreny desconegut per a la directora valenciana, allí presenta molts dels seus muntatges. Amb el càrrec, Portaceli realitza una de les seves majors aspiracions professionals, dirigir un gran teatre. Fa quatre anys també va optar a dirigir el TNC, una plaça que finalment va ocupar Xavier Albertí.

Entre els projectes més coneguts de Portaceli figura la creació de la Factoria Escènica Internacional (FEI), una companyia que explora el terreny de la dramatúrgia internacional contemporània caracteritzada pel seu compromís social i polític.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta