L’actriu va ser premiada pel seu compromís en la defensa de la llengua

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana va celebrar dissabte la XVII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines, que reconeixen persones i entitats que han treballat en el compromís i la defensa de la llengua i la cultura catalanes.

Entre els guanyadors d’enguany figura l’actriu Carme Sansa, a més de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’escriptor i dibuixant Enric Larreula i Vidal, el grup editor de la revista Enderrock i també l’escriptor badaloní Joan Soler i Amigó amb el guardó local.

Sansa es va formar a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, i des de final dels anys seixanta, ha estat una de les actrius més assídues de l’escena catalana. Ha treballat amb tota mena de directors com ara Joan Castells, Boris Rotenstein, Ricard Salvat o Calixto Bieito. Ha estat també important el seu vessant de recuperació del cabaret català, a més d’una activista en la defensa de la llengua, com reconeix el guardó.

L’acte d’entrega dels premis va tenir lloc al Teatre Principal de Badalona i va comptar un homenatge pòstum a Patricia Gabancho i la commemoració de l’Any Fabra, a càrrec del periodista i escriptor Genís Sinca.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta