Inclou un centenar d’espais i les seves activitats artístiques.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la Xarxa d’Espais de Producció i Creació de Catalunya (Xarxaprod) han liderat una iniciativa que defineix un mapa de geolocalització d’espais de creació i producció culturals, que ara mateix té un centenar d’organitzacions registrades.

El mapa és un primer pas d’una col·laboració entre ambdues entitats, al qual seguiran, a tres anys vista, projectes com la internacionalització de la Xarxaprod, el foment de l’acollida d’artistes refugiats i un programa educatiu per a estudiants amb beques Erasmus.

El mapa, que es pot consultar a través de la pàgina web espaisdecreacio.cat, reuneix la descripció del centenar d’espais i les seves activitats artístiques, multidisciplinàries, que van des de la creació literària fins al circ. Els criteris perquè un espai artístic sigui “seleccionat” són la voluntat “de permanència”, que prioritzi la creació i la producció d’art per sobre de la comercialització i que aculli creadors, artistes i projectes, entre d’altres.

Per ser registrats, els centres interessats han d’omplir un formulari a la pàgina web. Els promotors del projecte confien que durant els mesos vinents s’hi sumin nous centres creatius.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta