L’APdC proposa un acte central el 29 d’abril a la plaça de Salvador Seguí.

Com cada any, el món es coordina per celebrar el Dia Mundial de la Dansa, una data proposada pel Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO que coincideix amb el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), figura de reconegut prestigi internacional que és considerat el pare del ballet modern.

Les celebracions tindran un acte central organitzat per l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya). Es tracta d’una acció ballada que tindrà lloc a les 21 h a la plaça de Salvador Seguí. Un esdeveniment públic que convida a tothom a ballar i descobrir els efectes beneficiosos que la dansa té en el cos i, sobretot, en la cara.

L’encarregada de conduir l’acte serà l’artista Mònica Muntaner, que presentarà el seu espectacle Abans i després de ballar. Es tracta d’un solo amb suport audiovisual, pròleg d’un acte que acabarà convidant tot el públic assistent a ballar de manera lliure. Els assistents podran inscriure’s per ser fotografiats abans i després de pujar a l’escenari, se’n copsarà així l’evolució i els efectes. Amb aquesta acció es vol promoure l’exercici de la dansa des del punt de vista comunitari, participatiu i obert, sense judicis estètics; la dansa, en definitiva, com un element per gaudir i fer exercici.

Pel que fa a Brcelona, hi haurà altres actes per celebrar el Dia Mundial de la Dansa a la Casa dels Entremesos (assaig obert a les 20.30 h), també assajos oberts durant tot el dia a tragantDansa (Reig i Bonet, 23, baixos), i altres actes a espais com la plaça del Poeta Boscà, l’Espai Jove la Fontana o el Centre Cívic Cotxeres de Borrell.

També hi haurà actes a altres poblacions de Catalunya com Mataró, Vilanova i la Geltrú, Cambrils, Vic, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, entre d’altres. Podeu consultar la programació completa al web www.dansacat.org

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta