El descens de l’1% d’espectadors es compensa amb una millor recaptació i ocupació.

Sembla que els indicis de brots verds del teatre català s’han pansit aquesta temporada. L’Associació d’Empreses de Teatre Catalunya (Adetca) presentava dilluns les dades d’ocupació de la temporada 2015/16 amb un mal auguri. Del balanç es desprèn un descens de l’1% dels espectadors malgrat l’augment de la recaptació en 1,5 milions.

El desequilibri entre les butaques ocupades i els diners ingressats s’explica en un context de menys entrades a la venda a un preu superior. El total de 2,4 milions d’entrades venudes torna a quedar lluny d’aquell objectiu dels 3 milions d’espectadors anuals que el sector fregava amb els dits abans de la crisi.

Bet Orfila, presidenta d’Adetca, va reclamar en nom del sector els nivells de suport institucional previs a la crisi, així com polítiques de consum cultural i incentius fiscals per a les arts escèniquesr.

Per la seva banda, Amàlia Sancho, secretaria de Cultura de l’Associació d’Actors i Directors (AADPC), reconeix que les gires pel territori continuen sent un dels grans reptes pendents, un exemple de la tendència global del sector, estancament i precarietat.

Amb un augment del preu de les entrades situat en el 3% la passada temporada, tots els representants del sector apunten a la xacra de l’IVA cultural al 21% com un dels principals causants de l’estancament del teatre, una política de castic que queda atrapada en la llarga carrera per formar govern a Madrid.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta